II. Skipper Kupa
2006 április 29. - május 6.

2005-ben a résztvevõk - a csapatok és az olimpikon kormányosok - egyaránt nagyon jól szórakoztak különleges versenyünkön, a Skipper Kupán. Nem volt ez másként idén sem.

Április 29-május 5. között a résztvevõk a verseny hagyományainak megfelelõen A MAY Club egyforma Bavaria 44-eseivel vitorlázva futamonként más-más magyar olimpikon kormányzásával versenyeztek, így szoros, élvezetes meneteken figyelhették közelrõl
Tuss Miklós, Detre Szabolcs, Detre Zsolt, valamint Székely Antal versenyzõi stílusát. "Újoncot" is avathattunk, mert több hajó nevezett, mint tavaly. Gömöry Pál (olimpikon, Európa-bajnoki ötödik, tzenegyszeres magyar bajnok) csatlakozott a kormányosokhoz. Idén is jött volna Pomucz Tamás, ám az utolsó pillanatban le kellett mondania a részvételt, egy halaszthatatlan programja miatt. Így nekem kellett a versenyrendezõi státuszból kormányosira váltanom, hatodik résztvevõként. Elvégre voltam én is olimpián.

 

 


Maradtam rendezõ is, hiszen reggelente az eredeti terveknek megfelelõen továbbra is én találtam ki az idõjáráshoz igazodva, hogy pontosan milyen pályán versenyezzünk. Elkészítettem a térképeket, azokat reggelizés közben megbeszéltük, majd ki-ki ment aznapra aktuális csapatához, akiket már maga tájékoztatott.
A rajtvonalak, befutók kitûzését, illetve az esetleg szükséges egyéb bóják lerakását kitûnõen végezte Blénessy Barna, akinek nagy segítségére volt Zdravko a Horvát Vitorlás Szövetség képviselõje, és a másik rendezõhajót vezénylõ Domján László. A futamok zökkenõmentesen zajlottak.

Hat csapat nevezett, így hat futamot kellett rendeznünk. Minden nap volt elegendõ szél, és itt az Adrián sziget is akad bõven, tehát könnyû változatos pályát kijelölni. Elsõ nap esett némi esõ, de aztán már tûzött a nap, és mindent elborított a kékség. Aki óvatlan volt, mint én, annak Michael Jacksonos lett az orra - szín és formaváltó.
Ruji

Detre Zsolt
Gömöry Pál
Detre Szabolcs
Székely Antal
Tuss Miklós