Hír a hatodik, utolsó futamról

Hír a versenyrõl - 16:30-kor (október 13.)

A hatodik futam is véget ért. Kb. kettes délkeleti szélben rajtolt a mezõny. Ha lehet Rogoznica elõtt a tengeráramlás még erõsebb volt mint a korábbi napokon. Sokan csak többszöri próbálkozással tudtak átvitorlázni a rajtvonalon, mert az aránylag magasan lévõ rajtbója fölött (lee-rajt) az áramlás miatt jobbcsapáson csak megfelelõ lendülettel lehetett áthaladni. Aki hibázott, aza a bója alá sodródott.

Késõbb a kreuzbójával is meggyûlt a baja egyik-másik egységnek.

Két osztályban csak most dõlt el a bajnoki cím sorsa. Ha nem lesznek éjszakába nyúló óvástárgyalások, remélhetõleg este tudunk eredménylistát közölni.

Az biztos, hogy az Elan 40-es kategóriában bajnok lett Joó Kálmán csapata Kelemen Tamás kormányzásával.

A Bavaria 44-est az Ametiszt nyerte a Detre testvérek vezényletével. Második a Lutter-csapat, ahol Szilvássy Attila kormányzott. Harmadik a Jáspis, Dr. Deák Gábor csapata, ahol például Sas Zoltán, Fekets Imre és Kovács "Színes" János is vitorlázott.

Hír a versenyrõl - 12:30-kor

Egyenlõre nem indítják a hatodik futamot, mert a szél, - amely egyébként 7-8 csomóval fúj -, negyven fokokat leng északkelet és délkelet között.
Ha lesz futam, végeredmény akkor is bizonyára csak késõn, mert óvások is lehetnek. Most például a változatosság kedvéért Rick Gergõék jelentettek be óvást Bakos Tamásék ellen.

Elan 40-es osztályban is van már bajnok: minden futamot megnyert Joó Kálmán csapata, ahol Kelemen "Keló" Tamás kormányzott.


Napi galéria

 

Galéria

Végre kaptunk fotókat a versenyrõl:

FOTÓK A BAJNOKSÁGRÓL Beliczay Péter, Biró Gábor és Szamódy Zsolt képei