Véget ért az elsõ futam

Detre Szabolcs az elsõ futamról (11:45) :

Ma negyed 12 körül célba futottak az elsõ hajók. A keleti-északkeleti szél jelenleg dél felé fordul. Ha kitart, rövidesen sor kerülhet a második futamra is. Detre Szabolcs az Ametiszt Bavaria 44-es skippere telefonon számolt be az eseményekrõl:

"Befutottunk a célba. Nagyon kellemes, a rogoznicai öböl felõl fújó kettes-hármas szelünk volt.

Izgalmas verseny volt. A különféle hajók között õrületes sebességkülönbségek vannak. A rajtnál mi is egy ilyen gyorsvonat mellé kerültünk. A Czégai Laci által kormányzott First 47.7-et próbáltuk felszúrni. egy percig tartottuk is magunkat, aztán elharsogott. A végén talán õk nyertek abszolútban, vagy a Nobilis Kristóf féle Grand Soleil. Nem tudom biztosan. Nem azt figyeltem, és hivatalos eredményt majd a parton látok.

Mivel a rajtnál megszorultunk, Szilváék (Lutter-team az Opál) elénk kerültek. A kreuz végén sikerült megelõzni. Ránk fordult, de sikerült alattuk átcsúszni.

A bójánál láthattuk milyen irdatlanul áramlik a víz. Alig tudtunk elvitorlázni a jel fölött. Egészen szélbeállásig nyomtuk fel a hajót, sõt azon is túl. Tuss Miklós érkezett akkor, és nagyon korrekten engedett el minket.

Hátszélben Szilvássyék a gyorsabb golyóhúzással megelõztek. A mi spinnaker-húzásunk elég rosszul sikerült.

A lenti kapuválasztásnál õk a nyílt víz felé indultak. A szél ott jobban frissült, mint a part mellett, mi mégis a másik bóját vettük és a part felé mentünk, hogy mielõbb kikerüljünk az áramlásból. Ez rettenetesen jól fizetett. Pedig a szél még ellenünk is fordult. Ennek ellenére nagyon elmentük tõlük, és többé nem tudtak megközelíteni minket.

Még az ORC-ben is egész jól futhattunk, megvertünk néhány gyors hajót. Persze a pontos eredmény majd este derül ki. Senki sem tudja mit érnek az elõnyszámok. Mindegy, a Bavaria 44 futamot biztosan megnyertük.

A hajón nagyszerû a hangulat. Biró Gábor szalagszakadása miatt tulajdonképpen féllábú, de a csörlõt tudja kezelni. Négy szõke nõ van velünk a fedélzeten. Így hát a befutó után, amikor pacsiztunk, azt kiáltottuk, hogy "szõke, szõke, szõke, szõke"."

RujiA képek még nem frissek, a tavaszi Skipper Kupáról valók

Napi galéria