Magyar Adria Yacht Club
 
MAY Club hírek


ÚJ HAJÓK montenegrói flottánkban!
Kompmenetrend Ugljanra
Olive Island Marina
Eladó használt
Bavaria 44-es
 

2007. október 15.
Horváth Tamás csapata a magyar bajnok!

Véget ért a Biográdnál rendezett III. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, amelyen ismét a második legnépesebb osztály volt a Bavaria 44, 11 indulóval.

A Bavaria 44-es osztály az egyetlen, amely eddig mindhárom tengeri bajnokságon önálló osztályként versenyezhetett, a Magyar Adria Yacht Club flottának köszönhetően. Idén sajnos csak kilenc hajónk lehetett ott a rajtvonalon, mivel az Ametiszt kormánya a verseny előtti héten egy zátonyon megrongálódott, de szerencsére az utolsó pillanatban sikerült egy hajót szerezni a futamokra, az Ametisztre kisorsolt "Európa-csapat" számára.

A bajnoki cím ismét nagyon szoros versenyben, a befejező napon dőlt el. Tavaly a Horváth Tamás vezette csapat éppen az utolsó futamon csúszott vissza a második helyre. Most másképp "taktikáztak" és inkább ekkor léptek előre, és lettek magyar tengeri bajnokok. Csapata a Geodesy a Smaragd fedélzetén Gyűrű Lajos, Büchler Zsolt, Gémesi Gyula, Szabó Tibor, Badics László és dr. Tóth Pál Tamás voltak.

Nagyszerűen vitorlázott és rokonszenvesen versenyzett a Pandora csapat Andor Attila irányításával az Arabeszk fedélzetén. Egyetlen ponttal maradtak csak le a dobogó legfelső fokáról.

A harmadik helyért is hasonlóan szoros küzdelem folyt. Végül a nagy balatoni tapasztalatokkal rendelkező, az Európa 30-as osztályban vitorlázó ellenfelekből alkotott baráti társulat, az "Európa-csapat" szerezte meg a bronzérmet Kiss István kormányzásával.

A versenyen változatos körülmények között hat futamra került sor. Ebből négyszer bójákkal jelölt két-két körös kreuz-hátszél pályaverseny volt, míg két alkalommal kb. 30 tengeri mérföldes túrafutamon mérték össze erejüket a résztvevők.

A végeredmény
 

2007. szeptember 1.
Ismét 11 Bavaria 44-es a bajnokságon!

Ma lezárult a nevezés a III. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságra. Pontosabban a felár nélküli nevezés, ám ez a Bavaria 44 osztályt már nem érinti!

Ugyanis a MAY Club BAvaria 44-es flottájának már minden egysége elkelt, így idén is a teljes flotta versenyez az októberi bajnokságon. Sőt! Ahogy tavaly is, ezúttal is csatlakozik egy 11. hajó. Azonosságát a többiekkel az teszi lehetővé, hogy a MAY Club tartalék spinnakerét használja majd.

A MAY Club flottája az egyetlen olyan egységes magyar flotta, amely eddig minden magyar tengeri bajnokságon részt vett, és mindannyiszor önálló osztályként!.

A Bavaria 44-esek első magyar bajnoka 2005-ben az olimpiai bronzérmes Detre testvérek, Szabolcs és Zsolt által irányított May Club hajó lett.
2006-ban a Zoom Magazin hajójával nyert Vajda Károly és csapata.

Idén is szoros verseny várható. 2006-ban annyira együtt volt a mezőny, hogy a végső sorrend még az utolsó, ötödik futammal is sokat változott. Akkor ugrott az élre a győztes Vajda Károly csapata, egy ponttal előzve az addig vezető, Horváth Tamás irányította hajót. Ő egyébként ismét ott lesz a rajtnál. Mögötte három hajó végzett holtversenyben - a bronzérmes Kovács Károly csapata lett -, és a következő helyek sorrendjét is minimális pontkülönbség döntötte el.

Bizonyos, hogy ezen a bajnokságon is élvezetes, szoros versenyeket vívnak majd a csapatok a MAY Club Bavaria 44-eseivel. Mert a hajók egyformák, és a vitorlázótudás dönthet

 

 
Magyar Adria Yacht Club
 
1054 Budapest, Alkotmány u. 4. ........... Telefon: +36 1269 3584 ........ E-mail: charter@may-club.hu