A túrafutamok útvonala

Lutter Ervin a bajnoki ezüstérmes Bavaria 44-es skippere jóvoltából, az õ megtett útvonaluk segítségével mutathatjuk be a harmadik - Rogoznicából Tribunjba tervezett - , és a negyedik Tribunjtól vissza Rogoznicáig futott futamokat.

 


Október 11-én az elõzõ napi két pályaverseny után a harmadik futam gyenge szél miatt csak halasztás után rajtolt Rogoznica elõl. A mezõnynek cirkálva kellett eljutni a Hr. Mulo világítótoronyig, és onnan vitorlázhattak, már bõszélben spinnakerezve a tribunji cél felé.

A nagyon erõs tengeráramlás megnehezítette a gyenge szélben cirkáló hajók dolgát. Mivel a folyás iránya a sziget kerülése után már segítette a hajókat, innen nagyon széthúzódott a mezõny. Lényegében az elsõ cirkálószakasz eldöntötte a sorrendet.

Az ORC-kategóriában a rajtnál történt találkozás nyomán a Famme Fatale (skipper: Bakos Tamás) óvta a versenyben vezetõ Vito nevû hajót. Az eset részleteirõl holnap írunk.

A bizonytalan, léálló szél miatt a mezõnyt célba futtatták félúton.


(ráklikkeléssel nagyítható)

Cikkünk a 3.futamról .... itt olvasható

A negyedik futam rajtjánál még jó, tíz csomó körüli szél fújt. A mezõny a rajt utáni rövid cirkálószakasz után ezúttal a Sibenik elõtti vizeken vitorlázott vissza Rogoznica elé a célhoz. Az út közben kijelölt kötelezõ ellenõrzõ pontok korlátozták a szabad navigációt, viszont izgalmas párharcok alakultak ki.

A Bavaria 44-esek között a Detréék vezényelte Ametiszt és Lutter Ervin csapata nagy csatát vívott, amelyet ezúttal az Opál nyert Szilvássy Attila kormányzásával. (Cikkünk a 4. futamról) Ez a futamgyõzelem esélyt adott arra, hogy még megnyerhessék a bajnokságot, így izgalmas ötödik futam következhetett másnap, pályán.


(ráklikkeléssel nagyítható)

Napi galéria